SNEL CONTACT?

 

E-mail: info@loopbaantoekomst.nl

 

 Bel: 06-47864636

 

   VESTIGINGEN:

   Leiden                   Leiderdorp

   Amsterdam            Haarlem

   Den Haag               Alphen a/d Rijn

   Utrecht

   Rotterdam

 

Direct offerte

Geïnteresseerd in onze diensten? Vraag een vrijblijvende offerte aan >>

Bel mij gelijk terug

Graag uw naam en telefoonnummer invoeren.

Gratis nieuwsbrief

Outplacement ouderen

Meer over outplacement ouderen >>

I. Outplacementtrajecten
Als de werkgever u ontslaat, bieden wij u effectieve begeleiding aan bij het vinden van een andere werkkring. Ons slagingspercentage ligt op 77%.

Drie programma's
Wij bieden wij 3 programma's met een verschillende duur. Als u een goede arbeidsmarktpositie hebt, maar nog wat ondersteuning nodig hebt, kan worden volstaan met een kort programma. De trajectduur wordt langer naar gelang uw een minder goede positie hebt. Persoonlijke factoren kunnen een langer traject verlangen.

Werkwijze
Doel is een baan waarnaar vraag is en die zoveel mogelijk aansluit bij uw mogelijkheden. De werkwijze is gericht op de korstste weg naar werk. Bij de vrijblijvende intake wordt in samenspraak de duur van het traject bepaald.

Gespreksfrequentie
In de onderstaande trajecten is de gespreksfrequentie afgestemd op 2 gesprekken in de maand. Hieronder wordt steeds een periode aangegeven van 3, 6 en 9 maanden met respectievelijke tijdsbesteding van 12, 20 en 30 uur.  Smmige klanten geven aan sneller te willen werken en willen bijvoorbeeld het 20 urige traject binnen 3 maanden gerealiseerd zien. Vanzelfsprekend is dat mogelijk.

Wat kunt u verwachten
Vooraf geven wij een indicatie van de kosten en op basis van de intake brengen wij offerte uit. Daarin staat beschreven welke acties doelgericht en effectief zijn.

I.a. traject 3 maanden (12 uur)
Wij begeleiden u in 3 fases (onderzoek, arbeidsmarkt en nazorg) naar een andere baan
*  wij vóórkomen dat u met z’n '200 honderden' tegelijk
    solliciteert. Dat sluit veel concurrenten uit. Wij leggen u graag uit hoe wij dat doen
*  wij kunnen putten uit ons werkgeversnetwerk, waar wij een streepje voor
    hebben. Soms is een korte stage of werkervaringsplaats daarbij effectief
*  uiteraard kijken wij met u ook naar het reguliere vacatureaanbod
*  zelfwerkzaamheid en eigen initiatief zijn voorwaarden voor dit traject

I.b.  6 maanden (20 uur)
Als sprake is van een verminderd zelfvertrouwen, bijvoorbeeld door overwacht ontslag, dan zullen wij hier eerst aandacht aan besteden. Dat zelfvertrouwen mag immers de weg naar nieuw werk niet blokkeren. Wij maken u ‘sollicitatieklaar’, zodat u weer met kracht de arbeidsmarkt op kan

Aanpak als hierboven, waaraan toegevoegd:
a. herstellen van zelfvertrouwen voor ontwikkeling van sollicitatiekracht
b. zonodig korte cursus/opleiding
c. indien relevant stages/werkervaringsplaatse
       


I.c. traject 9 maanden (30 uur)
Dit traject komt grotendeels overeen met het traject zoals staat beschreven onder het 6 maanden traject. Bij een langer traject is veelal sprake van een beperkte arbeidsmarktpositie. Wij gaan samen met u aan de slag om uw arbeidsmarktpositie te verbeteren, zodat u de concurrentie met andere sollicitabten aan kunt.

II. Subsidies voor 50+ en arbeidsgehandicapten
De positie op de arbeidsmarkt van 50+ en arbeidsgehandicapten, is niet al te rooskleurig. Bij het vinden van een nieuwe baan is het prettig als de werkgever u aannneemt op basis van uw kwaliteiten. Echter, als de werkgever twijfelt, dan zouden onderstaande subsidies de werkgever net over de drempel kunnen trekken. Veel kleine werkgevers hebben geen weet van deze subsidies. Bij elkaar opgeteld zijn de onderstaande 3 subsidies bijna een jaarsalaris waard. Als u advies wil over het tactisch omgaan met deze subsidies, bel dan ons bureau, tel 06-47864636. Het gaat om:

a. premiekorting
zie http://bit.ly/1g5M7ag Op de subsidiecalculator kunt u berekenen hoeveel, zie http://www.subsidiecalculator.nl/calculator
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons bureau en vragen naar Hans van Zwieten tel. 06-47864636.

b. mobiliteitbonus50+
zie http://bit.ly/1mBvFCe . Deze bonus krijgt de werkgever gedurende maximaal 3 jaar bij een bedrag van maximaal € 7000,-- per jaar. Per 1-1-2015 wordt de leeftijd verhoogd van 50 naar 56 jaar.

c. proefplaatsing
Naast de hierboven vermelde subsidies kan een proefplaatsing ook nog bijdragen aan uw indienstneming door de werkgever, zie http://iturl.nl/sn2F-UI . Dat betekent dat u voor de periode van 2 maanden geen loon krijgt, want uw uitkering loopt gedurende 2 maanden gewoon door. U kunt bij Hans van Zwieten meer info verkrijgen.

Meer info bij Hans van Zwieten 06-47864636

Joomla Templates - by Joomlage.com
Website ontwikkeld door Inspire Creations